Hvad kan vi hjælpe med?

Ægtepagt om særeje eller deling af pensioner

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefællerne i et ægteskab om den formueordning, der skal være gældende for ægteskabet. Hvis man ikke underskriver og tinglyser en ægtepagt, vil der i ægteskabet være delingsformue – alle aktiver deles ved død eller skilsmisse.

En ligedeling omfatter dog ikke pensioner, da sædvanlige pensioner som udgangspunkt medtages af den ægtefælle, som har optjent pensionen.

Hvorfor laver man en ægtepagt?

  • Hvis du ønsker at holde din formue uden for formuefællesskabet, når du skal giftes, skal du lave en ægtepagt om særeje som en betingelse for jeres ægteskab.
  • Hvis du allerede er gift, kan du også under ægteskabet oprette en ægtepagt, såfremt du og din ægtefælle kan opnå enighed om dette. I kan for eksempel også aftale, at det kun skal være nogle ting, eller en del af formuen, som skal være særeje.

Siden januar 2007 er der mange ægtepar, som har valgt at gøre deres pensioner til delingsformue, da en pension ikke indgår i formuefællesskabet pr. automatik.

Der er i udgangspunktet to former for særeje:

​Skilsmissesæreje: Det betyder, at særejet opretholdes ved separation og skilsmisse, men bortfalder ved død.

Fuldstændigt særeje: Det betyder, at særejet opretholdes både ved ægteskabets opløsning, ved separation og skilsmisse og ved død.

Der kan laves kombinationer af de to typer af ægtepagter, så ægtepagten kommer til at passe til lige netop din families situation.

Der er særlige formkrav til ægtepagter, som skal tinglyses for at være gyldige.

Kontakt os og hør mere om de forskellige muligheder

​Du er velkommen til at kontakte advokat Lotte Bliddal for en drøftelse af din situation, dit behov for oprettelse af en ægtepagt samt en pris på oprettelsen.

Ring på telefon 97 17 22 44, skriv til e-mail paulex@paulex.dk eller benyt formularen her på siden.

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt