Mulighederne ved oprettelse af fuldmagter

​Fremtidsfuldmagt eller vedvarende generalfuldmagt

Overvejer du at få udarbejdet en fremtidsfuldmagt? Så kan vi hos Advokathuset Bliddal hjælpe dig med vejledning og udarbejdelse, så du på sigt slipper for at skulle have beskikket en værge gennem det offentlige. Vi holder til i Videbæk og hjælper ofte kunder i Tarm, Ringkøbing, Herning og omkringliggende byer.

​Hvad er en fremtidsfuldmagt og hvornår træder en fremtidsfuldmagt i kraft?

Du bør overveje, om det ikke er en god idé at give den person, som du har allermest tillid til, en fremtidsfuldmagt, således at du kan undgå at blive et problem for dine pårørende. En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kan sættes i kraft, hvis du engang ude i fremtiden mister evnen til selv at varetage dine økonomiske eller personlige forhold.

Selvom du opretter fremtidsfuldmagten i dag, vil den først kunne sættes i kraft og virke, hvis du en dag bliver varigt syg eller dement. Hvis fremtidsfuldmagten bliver sat i kraft, kan den eller de personer, du har bestemt til at handle på dine vegne, bestyre din formue og foretage enhver retlig disposition, indenfor fremtidsfuldmagtens grænse. Fuldmagten er først gyldig når Familieretshuset har sat den i kraft efter anmodning.

Fordelene ved i tide at oprette en fremtidsfuldmagt til f.eks. din ægtefælle, samlever, søn/datter eller bedste ven er som følger:

  • Du får en af dig selv valgt person til at administrere dine formueforhold
  • Formuen skal ikke anbringes i en forvaltningsafdeling
  • Brug af formuen skal ikke godkendes, og du vil kunne give f.eks. store gaver til børn og børnebørn
  • Familien kan også overdrage værdier til næste generation og spare store arveafgifter
  • Du kan undgå de særlige tilsynsregler m.v. efter værgemålsloven.

Kontakt os for vejledning og et tilbud på en fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt skal altid udfærdiges, mens du endnu er i stand til det, dvs. mens du er ved ”dine fulde fem”. Kontakt advokat Lotte Bliddal for en drøftelse af mulighederne ved oprettelse af fuldmagter.​

Har du yderligere spørgsmål om priser og ønsker du rådgivning er du meget velkommen til at ringe til os på 97 17 22 44 eller skrive en e-mail til: paulex@paulex.dk.

Vedvarende generalfuldmagt

Et alternativ er en vedvarende fuldmagt. En sådan anvendes ofte i kernefamiliesituationer, hvor familien ikke ønsker at blande offentlige myndigheder ind i private dispositioner. Oftest er hele familien involveret i den vedvarende generalfuldmagts indhold og kan få indsigt i fuldmagtstagens økonomiske dispositioner.

Uanset hvilken fuldmagt man anvender, skal du være opmærksom på, at det er et magtfuldt dokument. du er ved at lave, hvorfor tilliden til dine nærmeste skal være i top.

Kontakt os og hør nærmere.​

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt