Solceller & vindmøller​

Vindmøller eller solceller

I Danmark bliver der flere og flere, der bliver naboer til store vindmøller eller solcelleparker. Det er selvfølgelig dejligt, at der i den grad bliver satset på alternative energikilder, men støjgener, skyggekast og udsigtsgener kan være en belastning for ejendommens værdi.

Heldigvis er der mulighed for at søge erstatning, hvis man bor inden for en vis afstand til vindmøllerne eller solcelleparken. En taksationsmyndighed besigtiger naboejendomme for at vurdere værditabet på ejendommen, men det sker inden vindmøllerne bliver sat op, og vurderingen bliver dermed foretaget ud fra en illustration. Og det er kun, hvis værditabet udgør over én procent af ejendommens samlede værdi, at man får udbetalt erstatning.

Er man ikke tilfreds, er der mulighed for at anlægge en erstatningssag mod mølleopstillerne. Her skal man samtidig have for øje, at det ofte er naboer, man ellers har et godt forhold til, man kommer til at anlægge sag imod.

Vil du vide mere, så kontakt os.

​Du kan læse meget mere om de gældende ordninger inden for vindmøller og solceller her.

Gener ved solcelleparker og den nye værditabsordning pr. 2020 kan du læse mere om her. For at stille de to energikilder ens i kampen om de statslige støttekroner er erstatningsreglerne for naboer til vindmøller nu blevet udvidet, så de tillige gælder for nye solcelleparker i en afstand af op til 200 meter fra naboejendomme.

Kontakt advokat Lotte Bliddal eller juridisk rådgiver 97 17 22 44, hvis du vil vide mere.

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt