Din sag - vores sag

​Løsninger med fokus på mennesket

Generationsskifte

Har du brug for rådgivning omkring generationsskifte? Hos Advokathuset Bliddal har vi gennem årene rådgivet mange virksomheder, som har været udsat for et generationsskifte. Vi holder til i Videbæk, men hjælper ofte kunder i Herning, Tarm, Ringkøbing og omkringliggende byer.

Et generationsskifte i en virksomhed er typisk en hel eller delvis overdragelse af virksomheden inden for eller uden for ejerens familiekreds. Ofte skyldes generationsskiftet ejerens alder eller andre forhold inden for virksomheden eller inden for branchen generelt. Selve generationsskiftet kan ske ved arv eller i levende live, og vi bistår blandt andet med udfærdigelse af dokumenter i relation hertil ud fra en individuel rådgivning af den enkelte virksomhed/dennes ejer og de konkrete omstændigheder.

Når vi taler om generationsskifte, samarbejder vi oftest med sælgers/virksomhedens revisor i bestræbelserne på at finde den bedste løsning for alle. Vi vil gøre et generationsskifte til en proces, hvor du også kan koncentrere dig om din forretning.

Et generationsskifte finder oftest sted i samarbejde med sælgers revisor, hvor rådgivning og arbejde blandt andet består af følgende:

  • Hvilken juridisk virksomhedsform, der er mest hensigtsmæssig til det konkrete formål
  • Om overdragelse bør ske fuldt ud eller delvist eller alternativt ad flere omgange over en årrække (succcesivt)
  • De skatte- og afgiftsmæssige forhold (hvordan undgår parterne at binde for mange likvider i overdragelsen, så selskabet kommer bedst muligt videre med den nye ejer samtidig med, at der tages hensyn til både sælger og køber?)
  • Gennemgang og eventuel ajourføring af eksisterende aftaler med kunder og leverandører, så ny ejer undgår opsigelser fra kontraktparter, som følge af virksomhedsoverdragelsen
  • ​Plan for finansiering af generationsskiftet (kontanter, gave eventuelt kombineret med passivpost, gældsbrev, løbende ydelse og/eller nedslag i værdien grundet succession m.m.)
  • ​Udarbejdelse af overdragelsesaftaler, ejeraftaler og meddelelser til offentlige myndigheder
  • Tilbagerulningsklausul med returoverdragelsesmuligheder, hvor virksomheden kan overdrages retur med succession til sælger inden for de første 5 år uden særlige betingelser herfor
  • Afklaring af om testamente er relevant for sælger i forhold til eventuelle andre familiemedlemmer som følge af generationsskiftet

Udover disse punkter, er der aldrig to generationsskifter, der er ens. Oftest skal der ske afklaring af en lang række øvrige spørgsmål, som altid afhænger af den konkrete situation. ​ Kontakt advokat Lotte Bliddal for yderligere information.

Bemærkning:​

Opdatering december 2019 - regeringen har netop varslet forhøjelser af afgifterne på generationsskifter.

Du kan læse mere uddybende om de relevante aspekter ved et generationsskifte i den artikel, du kan finde her. 

Kontakt os i dag og hør mere om generationsskifte

​Har du yderligere spørgsmål om generationsskifte, priser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon på 97 17 22 44 eller skrive en e-mail til paulex@paulex.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du
​har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs om
​Advokathuset Bliddal

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokathuset Bliddal
​CVR-/ApS-nr.: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk