Solcelle-naboer og vindmølle-naboer skal have en salgsoption

​Igennem mange år har naboer til vindmøller klaget over, at de var stavnsbundet til deres ejendom, fordi ejendommen ikke kunne sælges på grund af vindmøllerne.

Risikoen for at blive stavnsbundet er blevet lidt mindre, efter at lov om vedvarende energi nu indeholder en bestemmelse om, at opstilleren skal tilbyde naboerne en salgsoption.

Det er dog ikke alle naboer, der har ret til en salgsoption.

Reglen gælder for naboer til vindmøller, der bor inden for 6 gange vindmøllehøjden, og hvor ejendommen falder i værdi på grund af vindmøllerne med mindst 1% af værdien.

På samme måde gælder det, at naboer til solcelleparker inden for en afstand af op til 200 m fra en solcellepark, har ret til en salgsoption fra opstilleren af solcelleparken, hvis ejendommen falder i værdi med mindst 1% af værdien.

Som nabo kan man vente med at gøre krav på at sælge sit hus ind til 1 år efter, at vindmøllen eller solcelleparken har produceret el. Man behøver altså ikke at sælge og flytte lige med det samme.

For at få en salgsoption skal naboen anmelde sit krav om værditabserstatning til Taksationsmyndigheden, og det skal ske inden 8 uger efter det offentlige møde, som opstilleren skal holde.


Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt