Det Offentlige Ejerregister åbner den 15. juni 2015

Det er snart muligt at se, hvem der ejer danske selskaber.

Det Offentlige Ejerregister åbner den 15. juni 2015. Allerede nu skal alle selskaber registrere sig i Det Offentlige Ejerregister.

Men det er tilsyneladende endnu ikke gået op for virksomhederne, at de har en pligt til at registrere selskabets ejere. Den 6. marts 2015 manglede 230.000 virksomheder stadig at lade sig registrere.

Hvis man ejer mere end 5 % af et selskabs aktier/anparter eller stemmeret, eller har man en tilsvarende panteret, så skal man registreres i Det Offentlige Ejerregister. Dette gælder altså også holdingselskaber.


Formålet med ejerregisteret er at skabe øget åbenhed og gennemsigtighed med ejerforholdene i danske selskaber. Mere åbenhed skal gøre det lettere at modvirke hvidvaskning af penge og at efterforske økonomisk kriminalitet. Registreringen af ejere af selskaber er en del af EU-reguleringen.

Hvis man den 14. december 2014 ejede 5 % eller mere af et selskabs aktier/anparter eller stemmer har man pligt til at lade sig registrere i Det Offentlige Ejerregister. Man skal være registreret inden 15. juni 2015. Sker der ændringer i ejerforholdene efter den 14. december 2014, har man 14 dage til at få ændringerne registreret i Det Offentlige Ejerregister.


Stiftes der nyt selskab skal dette registreres senest 14 dage efter stiftelsen. Det samme gælder, hvis der sker ændringer.


Det er alle aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og partnerselskaber, der skal registreres.


Virksomheden kan straffes med bøde, hvis registreringspligten ikke overholdes.


Advokat Berit Holmstrøm fortæller: ”Vi har kun hørt fra ganske få af vore kunder om Det Offentlige Ejerregister. Dem, som vi har hørt fra, synes at registeret er bøvlet. Vi opfordrer folk til at kontakte os. Og husk nu, at Det Offentlige Ejerregister ikke en erstatning for den almindelige ejerbog. Den skal virksomheden fortsat føre.” 

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt