Din sag - vores sag

​Løsninger med fokus på mennesket

BRUG FOR HJÆLP TIL NABOSTRID?

Naboretten fremgår ikke direkte af nogen lov.

Reglerne for hvor meget du som nabo skal tåle af gener fra din nabo – og omvendt, er udviklet af domstolene via mangeårig retspraksis, hvorfor der ikke findes en liste over de forskellige gener, som en nabo skal acceptere.

De typiske gener er støj, lugt, røg, støv, stråling, gener fra træer der går ind over skellet og lignende. De naboretlige grundsætninger bruges til at regulere forholdet mellem ejere af fast ejendom. De er således udtryk for, at udnyttelsen af ejendomsretten over et stykke jord må ske i respekt for andres ejendom.

Formålet med naboretten er ikke blot at beskytte ejere, lejere og andre brugere af fast ejendom mod uretmæssige hindringer i at udnytte og bruge den faste ejendom, men også at afgrænse ejerens udnyttelse af sin ejendom. De naboretlige grundsætninger bestemmer, at hvis du krænker en nabo, kan dette medføre erstatning og/eller påbud om at stoppe eller ændre af den aktivitet, der generer naboen.

Betingelsen for at gøre et naboretligt ansvar gældende er, at den naboretlige tålegrænse er overskredet. Hvad der præcist ligger i dette udsagn er svært at sige, og må afgøres konkret i hver sag.


Vi kan tilbyde kvalificeret rådgivning om, hvad du må som nabo, og hvad du som nabo skal tåle af gener. Vi har arbejdet med mange naboretlige sager gennem årene, herunder sager om vindmøller, hegn, træer, veje, udsigt m.m..

For yderligere information er du velkommen til at kontakte advokat Lotte Bliddal.


Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du
​har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs om
​Advokathuset Bliddal

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokathuset Bliddal
​CVR-/ApS-nr.: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk