​Lad os hjælpe dig 

Hvornår har du brug for en bistandsadvokat?

​Det er heldigvis kun de færreste, der kommer i kontakt med en bistandsadvokat, og endnu færre, der rent faktisk får brug for en sådan. Bistandsadvokaten er nemlig forbeholdt for ofre, og i visse tilfælde, et afdødt offers pårørende. Ved voldtægts- og visse sædelighedssager bliver bistandsadvokaten beskikket, med mindre offeret selv frabeder sig det.

I en lang række andre tilfælde, bliver der beskikket en bistandsadvokat, hvis offeret beder om det. Det drejer sig blandt andet om trusler mod vidner, trafikofre, voldssager, sex med mindreårige eller udviklingshæmmede, kidnapning og blufærdighedskrænkelser.

I andre sagstyper så som grovere chikane eller nogle sager om afpresning, er det kun ved særlige omstændigheder, at der kan blive beskikket en bistandsadvokat.

For alle tilfælde gælder det, at der skal gives en vejledning om bistandsadvokater, inden offeret afhøres første gang, og vejledningen skal gentages i forbindelse med og inden anden afhøring.

Hvem betaler for bistandsadvokaten?

​Lige gyldigt, hvor meget du tjener, er det staten, der dækker udgifterne for bistandsadvokaten. Af samme grund kan advokaten ikke gøre noget for dig, før han eller hun er blevet beskikket af retten. Hvis du i forvejen har kontakt til en advokat, kan du anmode, at det er denne, der bliver beskikket.

Således er det kun, hvis du beder advokaten at lave noget, der ikke har noget med sagen at gøre, at du kommer til at betale. Det kunne for eksempel være, hvis du ønsker at få lavet en ægtepagt, mens bistandsadvokaten er beskikket til en trafiksag.​

Hvad hjælper bistandsadvokaten med?

​I princippet kan bistandsadvokaten være med til alle forhør hos politiet, så snart denne er blevet beskikket. Fakta er dog, at der ofte er uopsættelige spørgsmål, som politiet skal have besvaret hurtigst muligt for at sikre beviser eller hurtig tilfangetagelse. Det kan for eksempel være signalement, det præcise hændelsesforløb eller DNA-spor.

Vigtigst er, at det ikke er bistandsadvokatens rolle at få den tiltalte dømt skyldig.

Derimod skal advokaten varetage offerets interesser. Hvis offeret ønsker erstatning, skal bistandsadvokaten hjælpe med at bevise og dokumentere tabet.

Derfor er bistandsadvokaten typisk til stede under afhøringer ved politiet og under retssagen.

Det kan også være bistandsadvokaten, der hjælper med at finde yderligere hjælp i form af for eksempel psykologhjælp.

Men også med mere lavpraktiske ting, kan bistandsadvokaten være en stor hjælp. Det er ham, der kan hjælpe, hvis du ikke at ønske at møde tiltalte eller vidner, eller hvis du ønsker lukkede døre i retten.​​

Kontakt endeligt advokat Lotte Bliddal, hvis du har brug for hjælp til din sag på 97 17 22 44.

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt