Din sag - vores sag

​Løsninger med fokus på mennesket

Når du køber brugt (bil)

Som udgangspunkt er det de samme regler, der gælder, når du køber en brugt vare, som når du køber en ny. Og dermed også de samme regler, når det er en brugt bil, som du er i gang med at købe.


Men blandt andet på grund af den høje pris og den lange levetid, er det også typisk der, at problemerne opstår i forhold til loven. Det er en tendens, der også kan ses hos Forbrugerrådet, hvor netop brugte biler er den type sager, der giver flest forbrugere grå hår, og mere end hver tiende henvendelse til dem, drejer sig om brugte biler.

Generelt vil du stå langt sikrere, hvis du køber fra en forhandler, i forhold til hvis du køber privat. Mens det er et forbrugerkøb, hvis du køber gennem forhandleren, er det nemlig det, der hedder et civilt køb, hvis du køber privat.

Med andre ord. Selvom forhandleren skriver købt som beset eller tre måneders reklamationsret i kontrakten, er du garanteret to år. Har du til gengæld aftalt med en privat om, at bilen er købt som beset, står du til gengæld med skægget i postkassen, hvis der skulle ske noget med bilen. Derfor er det essentielt at sikre, at bilen er i ordentlig stand, inden du køber privat.​​

Der er også andre faktorer, der gør, at det kan være en fordel at købe den brugte bil igennem en forhandler. For hvis du gennem en forhandler køber en bil til mellem 10.000 og 100.000 kroner, har du nemlig mulighed for at få hjælp fra Forbrugerklagenævnet, hvis du skulle blive uenighed med en forhandler om, hvorvidt der er tale om en mangel eller ej. Opstår den slags stridigheder med en privat, er du tvunget til at gå gennem domstolene, hvis sælger ikke vil være med til en frivillig løsning. Og det kan hurtigt blive både bøvlet og dyrt.

Derfor er det også meget vigtigt, at der bliver lavet en meget klar kontrakt, hvis du køber din brugte bil hos en privat. Her skal der gøres tydeligt klart, hvad I er blevet enige om omkring reklamationsret og garanti, ligesom der skal stå, om bilen har været involveret i alvorlige skader, at sælger kan stå inde for kilometertallet på speedometeret passer samt hvilken årgang, bilen har.

Uanset, hvor du køber din bil, er det ligeledes fornuftigt at tjekke, om der er pant i bilen. Det kan gøres hos bilbogen, ligesom flere bilsalgsbaser som Bilbasen.dk har mulighed for at tjekke direkte, såfremt du har bilens stelnummer.

Du kan læse mere i vores brochure her

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du
​har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs om
​Advokathuset Bliddal

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokathuset Bliddal
​CVR-/ApS-nr.: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk