Din sag - vores sag

​Løsninger med fokus på mennesket

Bistandsadvokat

Hvornår har du brug for en bistandsadvokat?

​Det er heldigvis kun de færreste, der kommer i kontakt med en bistandsadvokat, og endnu færre, der rent faktisk får brug for en sådan.

Bistandsadvokaten er nemlig forbeholdt for ofre, og i visse tilfælde, et afdødt offers pårørende.

Ved voldtægts- og visse sædelighedssager bliver bistandsadvokaten beskikket, med mindre offeret selv frabeder sig det.

I en lang række andre tilfælde, bliver der beskikket en bistandsadvokat, hvis offeret beder om det. Det drejer sig blandt andet om trusler mod vidner, trafikofre, voldssager, sex med mindreårige eller udviklingshæmmede, kidnapning og blufærdighedskrænkelser.

I andre sagstyper så som grovere chikane eller nogle sager om afpresning, er det kun ved særlige omstændigheder, at der kan blive beskikket en bistandsadvokat.

For alle tilfælde gælder det, at der skal gives en vejledning om bistandsadvokater, inden offeret afhøres første gang, og vejledningen skal gentages i forbindelse med og inden anden afhøring.

Hvem betaler for bistandsadvokaten?

​Lige gyldigt, hvor meget du tjener, er det staten, der dækker udgifterne for bistandsadvokaten. Af samme grund kan advokaten ikke gøre noget for dig, før han eller hun er blevet beskikket af retten. Hvis du i forvejen har kontakt til en advokat, kan du anmode, at det er denne, der bliver beskikket.

Således er det kun, hvis du beder advokaten at lave noget, der ikke har noget med sagen at gøre, at du kommer til at betale. Det kunne for eksempel være, hvis du ønsker at få lavet en ægtepagt, mens bistandsadvokaten er beskikket til en trafiksag.​

Hvad hjælper bistandsadvokaten med?

​I princippet kan bistandsadvokaten være med til alle forhør hos politiet, så snart denne er blevet beskikket. Fakta er dog, at der ofte er uopsættelige spørgsmål, som politiet skal have besvaret hurtigst muligt for at sikre beviser eller hurtig tilfangetagelse. Det kan for eksempel være signalement, det præcise hændelsesforløb eller DNA-spor.

Vigtigst er, at det ikke er bistandsadvokatens rolle at få den tiltalte dømt skyldig.

Derimod skal advokaten varetage offerets interesser. Hvis offeret ønsker erstatning, skal bistandsadvokaten hjælpe med at bevise og dokumentere tabet.

Derfor er bistandsadvokaten typisk til stede under afhøringer ved politiet og under retssagen.

Det kan også være bistandsadvokaten, der hjælper med at finde yderligere hjælp i form af for eksempel psykologhjælp.

Men også med mere lavpraktiske ting, kan bistandsadvokaten være en stor hjælp. Det er ham, der kan hjælpe, hvis du ikke at ønske at møde tiltalte eller vidner, eller hvis du ønsker lukkede døre i retten.​​

Kontakt endeligt advokat Peter Hilligsø eller advokat Lotte Bliddal, hvis du har brug for hjælp til din sag på 97172244.

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du
​har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs om
​Advokathuset Bliddal

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokathuset Bliddal
​CVR-/ApS-nr.: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk