Løsninger med fokus på mennesket

Pensionsægtepagt

En ægtepagt er kort fortalt en aftale mellem to ægtefæller om, hvad der skal ske med den samlede formue i ægteskabet. Typisk bruges ægtepagter til at etablere særeje. Særeje betyder, at den ene eller begge ægtefællers formue ikke skal deles i tilfældet af separation, skilsmisse og eventuelt død. På den måde har ægtepagten om pensionsordninger “omvendt fortegn”, fordi denne type ægtepagt sikrer, at pensionsordninger, der ellers ikke ville blive delt, bliver delt ligeligt mellem ægtefællerne.

Pensioner der kan deles

Det er ikke alle pensionsordninger, der kan deles med en pensionsægtepagt. Kapital- og ratepensioner kan godt deles med en ægtepagt om pensionsordninger, mens rentepensioner ikke kan deles med en ægtepagt om pensionsordninger.

En kapitalpension er en pension, der bliver udbetalt en gang som en samlet sum penge, når du når pensionsalderen. En ratepension er en pension, du får udbetalt i løbende rater, men i en begrænset periode. En rentepension er en pension, du får udbetalt i løbende rater resten af livet, såsom tjenestemandspensioner og livrenter.

Det betyder at en pensionsægtepagt skal tilpasses netop jeres konkrete behov, og det kan vi hjælpe jer med.

Der er forskellige typer pensionsægtepagt.

1. Samtlige kapital- og ratepensioner er omfattet
Ægtefællernes kapital- og ratepensioner er omfattet af ægtepagten. Dermed bliver alle pensionerne fælleseje, der skal deles i tilfælde af separation eller skilsmisse. Denne løsning vil være en fordel, hvis I begge kun har kapital og/eller ratepensioner, da alt vil blive delt lige.

2. Overskudsdeling af alle pensionsordninger
Alle pensionsordninger bliver lagt sammen uanset type, hvilket også betyder livrentepensioner. Livrentepensioner kan som nævnt ikke deles, men med denne løsning indgår livrentepensioner i beregningen af ægtefællernes samlede pensionsformue. Det betyder, at ægtefællerne ender med at dele alle pensionsordninger lige, hvis de bliver skilt. Det er dog stadig uvist, hvorvidt denne model vil blive godkendt i retslig regi.

3. Specifikke pensionsordninger
Kun specifikke kapital- og ratepensioner, der oplistes i ægtepagten, skal være omfattet af ægtepagten. Det er altså kun de oplistede kapital- og ratepensioner, der skal deles i tilfælde af separation eller skilsmisse. Denne type ægtepagt om pensionsordninger vil være en fordel for jer, hvis den ene ægtefælle har en kapital- eller ratepension, og I kun ønsker at dele denne konkrete pensionsordning.

I øvrigt kan det i andre tilfælde være aktuelt at træffe beslutning om, at alle pensioner skal være særeje – så undgår man også misforståelse ved en senere skilsmisse. Reglerne er nemlig komplicerede.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte advokat Lotte Bliddal, advokat Berit Holmstrøm eller adv.fm. Peter Hilligsø​.

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du

har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs hvem Advokatfirmaet

Bliddal & Holmstrøm er.

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokatfirmaet Bliddal & Holmstrøm

CVR: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk