Hvad kan advokaten gøre for dig?

Mange mener, at de ikke har brug for en advokat, før de får problemer. Det er selvfølgelig dejligt, hvis man selv kan klare alting. Men advokaten kan også hjælpe med ting, som ikke er problemer, som f.eks. når I køber hus første gang, når I stifter familie og når I ønsker at bestemme, hvem der skal arve jer.

Når I køber hus

Når I køber hus skal I huske, at ejendomsmægleren er ”sælgers mand”. Ejendomsmægleren er selvfølgelig flink og hyggelig, men hans opgave er at sælge et hus.

Advokaten er købernes rådgiver i bolighandler. Advokaten hjælper jer med at gennemgå købsaftalen og vise jer, hvor der er nogle forhold, der kan blive til problemer.

Hvis I bygger hus

Mange synes, det er dejligt at bygge hus, for så man får et hus lige som man vil have det. Hvis I har bygget hus og er uheldige med, at huset har nogle fejl og mangler, så kan advokaten hjælpe jer. Måske kan der indgås et forlig med entreprenøren. Ellers må der anlægge en retssag mod entreprenøren.

Når I stifter familie

Når man flytter sammen er det selvfølgelig fordi man gerne vil bo sammen resten af livet. Desværre er det langt fra alle parforhold, der holder hele livet. Derfor er man også nødt til at indrette sig sådan, at det er muligt at gå fra hinanden på en ordentlig måde. Hvis I ikke vil giftes, kan det være en god idé at oprette en samejeoverenskomst om jeres bolig eller andre aktiver.


Hvis I gifter jer, kan det være en god idé at oprette en ægtepagt, enten med skilsmissesæreje, en ægtepagt om fuldstændigt særeje eller en af de mange kombinationsmuligheder.

Det kan også være, at I aftaler, at den ene af jer skal gå hjemme og passe børnene, mens de er små. Den, som går hjemme vil derfor ikke optjene så meget i pension, hvilket får betydning i tilfælde af skilsmisse. Med en pensionsægtepagt aftales det, at man deler sine pensioner.

Det er meget vigtigt at vide, at når man ikke er gift, så arver man ikke hinanden. Derfor anbefaler vi, at I opretter testamente for at sikre hinanden.


Hvis I har købt et hus eller bygget et hus sammen, så I ejer huset i sameje, skal den længstlevende have råd til at blive boende i det fælles hjem, når den første dør. Med et testamente kan den længstlevende arve mest muligt efter den førstafdøde.

Digitalisering, netbank, e-boks

Kender du din samlevers koder til netbank og e-boks? Kender du din ægtefælles adgangskode til Outlook?


Al kommunikation både med det offentlige og med private sker elektronisk og der kommer ikke længere et brev i vores postkasse, som vi kan åbne, selvom det er til vores ægtefælle eller samlever. Så hvordan forholder man sig, hvis ægtefællen eller samleveren bliver syg? Dette kan give problemer på et tidspunkt, hvor man som rask ægtefælle eller samlever slet ikke har overskud til problemer.

Meget kan afværges, hvis man i tide har oprettet en generalfuldmagt.

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt