Forsvundne arvinger – ikke nødvendigvis noget godt

​Forsvundne arvinger – ikke nødvendigvis noget godt


Hvis du er en af de ca. 570.000 seere, som hver uge har fulgt med i DR’s programmer om forsvundne arvinger, så er det måske værd at overveje, om du ønsker at deltage i de næste programmer.

De fleste mennesker kan sikkert genkende følelsen af at vinde en pengepræmie eller en konkurrence.

Hvis du er én af de mange som går med drømmen om en dag at vinde den helt store lottogevinst, så er du måske også en af dem, som drømmer om en dag at modtage et brev fra en advokat, hvori der står, at du er enearving efter din rige onkel fra Amerika, som du slet ikke vidste, du havde. ​

Hvert eneste år er der mange danskere, som modtager arv fra udlandet, hvilket i sagens natur kan give arvingen et økonomisk fundament, som vedkommende måske ikke lige havde regnet med.

Dertil kommer, at det af boafgiftsloven fremgår, at hvis man arver fra en person, der er bosiddende i udlandet, er arven som udgangspunkt fritaget for afgift til den danske stat. Dette betyder, at hele den afdødes formue som udgangspunkt er undtaget fra dansk afgift, hvis afdøde ikke havde bopæl her i landet.

Men desværre findes der også retsmæssige arvinger, som aldrig modtager én krone i arv fra arvelader. Dette af den simple årsag, at det ikke er muligt at finde frem til vedkommende.

Derfor, står du i den situation, at du fx gerne vil begunstige dine nevøer og niecer, så er det ikke altid tilstrækkeligt blot at skrive i testamentet, at ”Alt, hvad jeg efterlader mig, skal tilfalde mine nevøer og niecer til ligedeling”.​

Hvem er dine nevøer og niecer?

Advokat Peter Hilligsø, Advokatfirmaet Bliddal & Holmstrøm udtaler:

Selvom det for nogen kan virke ret lige til, så er det ikke sikkert, at det 35 år ude i fremtiden er helt så let at finde frem til de pågældende arvinger.

Det er derfor værd at overveje, om ikke det måtte være besværet værd at lave et tydeligt testamente og anføre arvingernes fulde navne og cpr.nr./fødselsdato i dette.

På den måde sikrer du, at de begunstigede i dit testamente får præcis det, der tilkommer dem, ligesom du samtidig sparer dødsboet for ekstra omkostninger ved de såkaldte ”arvingeundersøgelser”.

Er du i tvivl om, hvem der skal arve dig den dag du ikke er her mere, eller har du et fjernt familiemedlem i udlandet, og gerne vil vide mere om arvelovens regler, så anbefales du at tage kontakt til en advokat.

Måske er du den næste til at modtage en gevinst fra udlandet.

Skrevet af advokat Peter Hilligsø

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt