Fremtidsfuldmagt

​Hvis du vil gøre det lettere for dine børn at tage sig af dine økonomiske og personlige forhold i tilfælde af, at du bliver alvorligt syg eller dement, så skal du oprette en fremtidsfuldmagt.

Med en fremtidsfuldmagt bestemmer du, hvem der skal tage sig af dine forhold, og undgår dermed, at Familieretshuset beskikker en værge for dig.

Fremtidsfuldmagten skal oprettes mens man er ved sine ”fulde fem”. I fremtidsfuldmagten skal du på en klar måde beskrive, hvilke dispositioner, fuldmagtstageren må foretage sig på dine vegne. Du skal tage stilling til, om fuldmagten både skal omfatte økonomiske og personlige forhold, eller eventuelt kun dine økonomiske forhold. Det er en god idé at tage stilling til, om fuldmagtstageren må give dine børn afgiftsfrie pengegaver på dine vegne.

Du bør også pege på en ”alternativ” fuldmagtstager, som kan tage over, hvis din primære fuldmagtstager ikke er i stand til det. Det er især relevant for jævnaldrende ægtefæller, som vil være fuldmagtstager for hinanden.

Fremtidsfuldmagten skal registreres digitalt i et register og derefter skal man vedkende sig fuldmagten ved notaren i retten. ​

Fremtidsfuldmagten sættes i kraft – i fremtiden - af Familieretshuset på baggrund af en lægefaglig vurdering.


Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt