​Møderet for Højesteret til lokal advokat

Advokat Michael Jørgensen, fra advokatfirmaet Bliddal og Holmstrøm i Videbæk, har den 14. november 2017 fået møderet for Højesteret.

Møderetten kommer i kølvandet på, at advokat Lotte Bliddal tilbage i februar også fik møderet for Højesteret, og meget passende efter at Paul Johansen i den mellemliggende periode har deponeret sin bestalling, så der i firmaet igen er to advokater med møderet for Højesteret.

Der er ca. 1.800 advokater med møderet for Højesteret, og vejen til at opnå møderet for landets højeste retsinstans er lang, ligesom det også er meget få af det samlede antal retssager, der når helt frem til Højesteret.

Først skal man bestå sin juridiske embedseksamen, som er normeret til 5 år, og dernæst skal man uddanne sig til advokat, hvilket tager 3 år.

Når man så er så langt, så skal man inden for en 5-årig periode bestå to retssagsprøver for Landsretten for at få sin møderet for denne ret, og når man så herefter over en 5-årig periode har haft et passende antal retssager for landsretten, og Landsretten har vurderet, at man er tilstrækkelig øvet i procedure, så kan man endelig få sin møderet for Højesteret.

Vejen til Højesteret er gennem de senere år også blevet sværere, idet færre sager end tidligere starter ved Landsretten, og det kan derfor være svært at opnå det passende antal sager for denne ret, som er nødvendig for sidenhen at kunne opnå møderet for Højesteret.

Højesteret behandler kun ankesager og hovedsageligt kun sager, der har principiel betydning, og i sin egenskab af landets højeste retsinstans fastlægger den landets endelige retstilstand og retningslinjerne for, hvordan dommerne i byretterne og landsretterne skal behandle lignende sager fremover. Så selvom vejen er lang kan det være umagen værd, at man som advokat kan få lov til med den rette sag og de rette argumenter måske at præge Højesterets beslutning.

Din sag - vores sag

Kontaktoplysninger

Advokathuset Bliddal

CVR-/ApS-nr.: 29916462

Bredgade 20, 6920 Videbæk

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk

Sikker mail: sikkermail@paulex.dk  

facebook-app-symbol-hvid   linkedin   instagram​​

TRUSTPILOT

Kontakt os

​Udfyld formularen herunder og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi bestræber os på at svare alle henvendelser hurtigst muligt og senest indenfor 24 timer i hverdagene. Hvis din henvendelse haster kan du ringe på 97 17 22 44.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt