Din sag - vores sag

​Løsninger med fokus på mennesket

Sælgerpantebreve

I "krisetider" kan det være vanskeligt at låne penge til køb af en bolig. 


Banker og kreditforeninger er blevet meget forsigtige, og kravene til likviditeten i familierne er blevet langt højere, end de har været tidligere.


Det kan betyde, at en familie med en kernesund økonomi, der sagtens vil kunne klare afdragene på et lån, måske ikke kan få et lån hos deres bank. Og kreditforeningerne vil måske heller ikke (fuldt ud) give et lån, afhængig af, om boligen har den ”rigtige” beliggenhed m.m.

Køber låner af sælger

I stedet er der nemlig mulighed for, at sælgeren kan låne penge til køberen ved et sælgerpantebrev for at få finansieringen til at hænge sammen.


Sælgerpantebreve var tidligere meget udbredt, men bankerne havde imidlertid et ønske om at sidde på hele husfinansieringen, og det satte en stopper for sælgerpantebrevene. Der er dog tegn på, at disse nu er på vej tilbage.

Sådan foregår det

Sælgerpantebrevet eller et privat pantebrev betyder, at køber låner penge af sælger, og dermed skal køber altså betale ydelser på pantebrevet til sælger, nøjagtigt som de normalt ville betale ydelser på et realkreditlån.
Betingelserne for pantebrevet – løbetid og rente – aftales mellem sælger og køber.

Det mest almindelige er en løbetid på 15-20 år, og skifter ejendommen/huset ejer undervejs, skal der betales et ekstraordinært afdrag ved hvert ejerskifte.

Større risiko for sælger

Sælger får sikkerhed for sit lån til køberne i ejendommen. Men er der flere lån i ejendommen, er sikkerheden placeret efter kreditforeningslån. Det betyder, at sælger på den måde løber en større risiko end kreditforeningen. 


Men ligesom banken kan sælger bede køber om et budget og dermed få et grundlag for at vurdere, om man vil give køber lånet, eller holde på de ”konventionelle” lån.


Derudover er der en mulighed for, at sælgerpantebrevets sikkerhed på nærmere vilkår kan rykkes tilbage, såfremt køber tager et ombygningslån (forbedringslån) i en kreditforening, og dermed forøger ejendommens værdi.

Sælgerpantebrevet skal tinglyses. Det koster 1.750 kr. i afgift og 1,45% af det pantsikrede beløb.

Du kan læse mere om sælgerpantebreve i vores brochure her.

​​

Ønskes yderligere oplysninger, kan du kontakte Paul Johansen 97 17 22 44.

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du
​har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs om
​Advokathuset Bliddal

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokathuset Bliddal
​CVR-/ApS-nr.: 29916462

Adresseinformation

Kontaktinformation

Telefon: 97 17 22 44

E-mail: paulex@paulex.dk