Bredgade 20, 6920 Videbæk  |  E-mail: paulex@paulex​.dk  |  Tlf.: 9717 2244

Løsninger med fokus på mennesket

Sælgerpantebreve

Finanskrisen har gjort, at boligmarkedet i store dele af landet stort set står i stampe. Det betyder dog langt fra, at der ikke er mange, der er interesseret i at købe en af de mange boliger, der er til salg.


Problemet er i høj grad, at det er blevet væsentligt vanskeligere for køberne at låne penge til at købe hus.
Bankerne og kreditforeningerne er blevet endog meget forsigtige, og kravene til likviditeten i familierne er blevet langt større, end de har været tidligere.


Det betyder, at en familie med en kernesund økonomi, der sagtens vil kunne klare afdragene på et lån, måske ikke kan få et lån hos deres bank. Og kreditforeningerne vil måske heller ikke (fuldt ud) give et lån, afhængig af, om boligen har den ”rigtige” beliggenhed m.m.

Køber låner af sælger

I stedet er der nemlig mulighed for, at sælgeren kan låne penge til køberen ved et sælgerpantebrev for at få finansieringen til at hænge sammen.


Sælgerpantebreve var tidligere meget udbredt og helt op gennem 1990’erne har de været anvendt i vid udstrækning.
Bankerne havde imidlertid et ønske om at sidde på hele husfinansieringen, og det satte en stopper for sælgerpantebrevene, men der er tydelige tegn på, at disse nu er på vej tilbage.

​​

Sådan foregår det

Sælgerpantebrevet eller et privat pantebrev betyder, at køber låner penge af sælger, og dermed skal køber altså betale ydelser på pantebrevet til sælger, nøjagtigt som de normalt ville betale ydelser på et realkreditlån.
Betingelserne for pantebrevet – løbetid og rente – aftales mellem sælger og køber.


Det mest almindelige er en løbetid på 15-20 år, og skifter ejendommen/huset ejer undervejs, skal der betales et ekstraordinært afdrag ved hvert ejerskifte.

Større risiko for sælger

Sælger får sikkerhed for sit lån til køberne i ejendommen. Men er der flere lån i ejendommen, er sikkerheden placeret efter kreditforeningslån. Det betyder, at sælger på den måde løber en større risiko end kreditforeningen. 


Men ligesom banken, kan sælger bede køber om et budget og dermed få et grundlag for at vurdere, om man vil give køber lånet, eller holde på de ”konventionelle” lån.


Derudover er der en mulighed for, at sælgerpantebrevets sikkerhed på nærmere vilkår kan rykkes tilbage, såfremt køber tager et ombygningslån (forbedringslån) i en kreditforening, og dermed forøger ejendommens værdi.

Du kan læse mere om sælgerpantebreve i vores brochure her.

​​

Ønskes yderligere oplysninger, kan man kontakte Paul Johansen 97 17 22 44.

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Prispolitik

Åbenhed

Vi undersøger altid, om du

har mulighed for fri proces.

Hvem er vi

Profil

Læs hvem Advokatfirmaet

Bliddal & Holmstrøm er.

KONTAKT

SEND DIN BESKED

Står du med nogle spørgsmål, så er du altid

velkommen til at kontakte os.

​Firmainformation

Advokatfirmaet Bliddal & Holmstrøm

CVR: 29916462

Adresseinformation

Bredgade 20

6920 Videbæk

Kontaktinformation

Telefon: 9717 2244

E-mail: paulex@paulex.dk